Τετάρτη 22.09.2021
More

  Ποιες χώρες έχουν ανοίξει τα σύνορά τους και με ποιους όρους

  Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί στη «μάχη» του τουρισμού

  Χάρη στην εμβολιαστική εκστρατεία ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ήδη υποδέχονται χωρίς καραντίνα τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν αρνητικό τεστ covid.

  Κροατία

  Η Κροατία έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της σε ξένους τουρίστες από οποιαδήποτε χώρα, αλλά όσοι ταξιδιώτες καταφθάνουν, υποχρεούνται υποδείξουν έγγραφο για τον εμβολιασμό τους ενάντια στην Covid19, ή ένα αρνητικό PCR τεστ κορωνοϊού, ένα αρνητικό τεστ αντιγόνων ή μια βεβαίωση ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο.

  Κύπρος

  Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία που έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 θα γίνονται δεκτοί από την 1η Μαϊου στην Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς να υποχρεούνται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ ή να μπουν σε καραντίνα.

  Γαλλία

  Η Γαλλία ανοίγει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία εφόσον διαθέτουν αρνητικό PCR τεστ κορωνοϊού, που έκαναν εντός 72 ωρών πριν την αναχώρησή τους. Ωστόσο, υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες μετά την άφιξή τους, προτού υποβληθούν σε νέο τεστ.

  Ισλανδία

  Τα σύνορα της Ισλανδίας για τους ξένους τουρίστες έχουν ήδη ανοίξει. Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, και θα εξαιρούνται των κανόνων καραντίνας.

  Μάλτα

  Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από την 1η Ιουνίου στη Μάλτα.

  Πορτογαλία

  Η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί από τις 17 Μαϊου τους Βρετανούς τουρίστες υπό τον όρο να έχουν κάνει εμβόλιο για την Covid-19, να έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή να διαθέτουν αντισώματα για τον SARS-CoV-2. Το νησί της Μαδέρα ήδη δέχεται τουρίστες με αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό τους.

  Ρουμανία

  Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα περνούν από καραντίνα όσοι ταξιδιώτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και φθάνουν στη χώρα δέκα μέρες μετά τη δεύτερη δόση.

  Εσθονία

  Από την 1η Φεβρουαρίου έχει ήδη άρει η Εσθονία την καραντίνα και τα τεστ κορωνοϊού για όσους ταξιδιώτες έχουν κάνει το εμβόλιο για την Covid-19 ή έχουν αναρρώσει το προηγούμενο εξάμηνο από τη νόσο.

  Γεωργία

  Ήδη από τον Φεβρουάριο για τους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες, εφόσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ