Σάββατο 25.06.2022
More

  Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας

  Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου

  Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Σωτήρης Μπουγιούκος.

  Κατά την εισαγγελική πρόταση και οι δύο πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακούργημα. Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι επίσης αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τον θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου που συνέβη σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου της Αθήνας, όπου είχε εισέλθει το θύμα και δέχθηκε σκληρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορουμένους.

  Ο εισαγγελέας αξιολογώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του. Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

  Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ