Δευτέρα 22.07.2024
More

  Δολοφονία Λυγγερίδη: 18 οι κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί

  Έρχονται νέες συλλήψεις μέσα στις επόμενες ημέρες

  Στους 18 ανέρχονται μέχρι τώρα οι προφυλακιστέοι για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

  Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή απολογήθηκαν σε μία μαραθώνια διαδικασία 63 κατηγορούμενοι, ενώ την Παρασκευή απολογήθηκαν όσοι είχαν κατηγορίες για ναρκωτικά με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να οδηγηθούν στη φυλακή. Συνολικά έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 18 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, ανάμεσά τους και τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

  Για τους προφυλακισθέντες που είναι ανήλικοι, προβλέπεται πως θα οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Σημειώνεται πως προφυλακιστέος είναι και ο επονομαζόμενος «Κοντός», που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Ιωαννίνων.

  Δολοφονία Λυγγερίδη: Νέα εντάλματα συλλήψεων τις επόμενες ημέρες

  Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Χαρακτηριστικά υποστηρίζει πως ποτέ δεν βγήκε από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη παρά στη διακοπή του πρώτου σετ, ούτε κατέβηκε στο τερέν και συνομίλησε με παράγοντες της ομάδας και με τους αστυνομικούς. Υποστηρίζει πως όταν άκουσε ότι εκτός γηπέδου γίνονται επεισόδια, πήγε μέχρι την πόρτα να δει τι συμβαίνει και επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου.

  Την ίδια ώρα οι ανακριτές μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους για την υπόθεση και συγκεκριμένα την χιλιάδων σελίδων δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προχωρήσουν σε έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ