Δευτέρα 28.11.2022
More

  Έγκλημα στην Πιερία: Ισόβια στον 59χρονο που πυροβόλησε και έβαλε φωτιά σε 45χρονο

  Δήλωσε αμετανόητος

  Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στον 59χρονο κατηγορούμενο για την αποτρόπαιη δολοφονία ενός 49χρονου στην Πιερία. Τον πυροβόλησε με καραμπίνα και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά. Εμφανίστηκε αμετανόητος στο δικαστήριο.

  Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 21 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 59χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία 45χρονου στην Καλλιθέα Πιερίας.

  Ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι το θύμα ενώ στη συνέχεια περιέλουσε με βενζίνη το πτώμα κι έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη ενώ ισχυρίστηκε ότι τον κατέδωσε στην Αστυνομία.

  Όπως μεταδίδει το GRTimes, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Κατά την απολογία του, με κυνισμό ο καθ’ ομολογίαν δράστης περιέγραψε τη σκηνή του αποτρόπαιου εγκλήματος, κι όσα προηγήθηκαν. “Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα” ανέφερε δύο φορές.

  Αρχικά ζήτησε μια «μεγάλη συγγνώμη από την οικογένειά» και εξιστόρησε το «βιογραφικό» του . «Εσείς θα κρίνετε για μένα. Δεν με ενδιαφέρει η ποινή» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

  “Εγώ τον Γιάννη τον βοηθούσα, του έδινα ναρκωτικά. Δεν έπαιρνα χρήματα. Εγώ είχα γαλουχηθεί μέσα στα ιδρύματα και στις φυλακές. Τα όπλα και τα μαχαίρια τα είχα για την ασφάλεια μου. Ισχύει ό,τι είπα στην ανάκριση. Κάνοντας το ίδιο θα έσωζα πολλά σπίτια. Ο Γιάννης ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Έπαιρναν τα φάρμακα και τα πουλούσαν σε παιδιά. Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Εκείνη την ημέρα καθίσαμε, φάγαμε. Τον πείραξε το αλκοόλ μαζί με τα φάρμακα. Ανοίχτηκε και μου το παραδέχτηκε ότι με είχε καταδώσει πριν φύγει στην Αυστραλία. Του είπα «γιατί το έκανες αυτό». Με πείραξε” τόνισε.

  “Είχα την καραμπίνα κάτω από το μαξιλάρι στο σαλόνι που καθόμασταν. Πήγε να φύγει. Όπλισα και του είπα να καθίσει. Τον χτύπησα στο σαγόνι. Δεν ήμουν καλά. Τον έδεσα. Μετά τον συνέφερα. Κρεμόταν το σαγόνι του. Έπινα τσίπουρο. Μου ήρθε να του κάνω κακό. Θόλωσα. Στις 4.00 τον σήκωσα να φύγουμε. Πήρα και την καραμπίνα μαζί μου. Μπήκαμε στο χωματόδρομο που μας έβγαλε πίσω από τα μνήματα” συνέχισε.

  “Θεώρησα ότι αυτά που έκανε, που πουλούσε ναρκωτικά στα παιδιά, δεν ήταν χριστιανικό. Τον ακούμπησα στον τοίχο. Τελευταία κουβέντα που μου είπε ήταν «θα με ψάχνει ο πατέρας μου». Θόλωσα. Είχε γίνει η ζημιά μέσα στο σπίτι. Τον ακούμπησα στον τοίχο. «Εγώ κάηκα, εσύ κάηκες» του απάντησα κα μετά πήρα την καραμπίνα, την έβαλα στο στόμα του. «Μη στεναχωριέσαι δεν θα πονέσει ένα κλικ είναι» του είπα. Μετά έβαλα φωτιά. Εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπα μπροστά μου. Εσείς θα αποφασίσετε, ότι και να αποφασίσετε σας ευχαριστώ προκαταβολικά” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ