Τετάρτη 24.04.2024
More

  Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για ψηφιακές εξετάσεις στα ΑΕΙ

  Την πιθανότητα, να διενεργηθούν οι εξετάσεις των πανεπιστημίων ψηφιακά, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας ενώ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο τρόπος των ψηφιακών εξετάσεων αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά την προσεχή Δευτέρα, σε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των πρυτάνεων.

  Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και οι καταλήψεις σχολών πυκνώνουν, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Η αγωνία των φοιτητών μεγαλώνει, καθώς το διάστημα σπουδών δεν είναι πλέον απεριόριστο. Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με εγκύκλιο διευκρινίζει ότι οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν ψηφιακά ενώ το πώς θα συζητηθεί διεξοδικά την Δευτέρα σε έκτακτη σύγκληση πρυτάνεων.

  Ο κ. Πιερρακάκης ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα ώστε να συζητηθεί το πώς θα γίνουν αυτές και αν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός.

  Νωρίτερα οι πρυτανικές αρχές προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και κατ’ επέκταση και το εξάμηνο εξαιτίας των καταλήψεων. Όπως αναφέρει η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων: «Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά και το εαρινό εξάμηνο.

  Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ