Τρίτη 11.05.2021
More

  Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

  Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

  Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 4:00 το απόγευμα.

  Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και κυρίως στη διάταξη για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών.

  Οπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, αν και οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες, δεν κρατούσαν καμία απόσταση ασφαλείας.

  Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», οι φοιτητές αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

  Με τη σειρά τους, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, να ληφθούν επιπλέον μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν διά ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ενώ καλούν το υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

  Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά και σε μια στιγμή που η Αθήνα βρίσκεται ένα βήμα πριν «κοκκινίσει» και μπει σε σκληρότερο lockdown.

  συνωστισμός πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

  συνωστισμός πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

  συνωστισμός πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ