Κυριακή 29.05.2022
More

  Εισαγγελική παρέμβαση για τους γονείς- αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

  Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών

  Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά στο μάθημα.

  Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

  Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

  Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

  Η υπόθεση είδε το προηγούμενο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών. Όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.

  Ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών, αρνητής του κορωνοϊού δεν τα αφήνει να φορούν μάσκα και να κάνουν self test.

  Ο πατέρας εμφανίστηκε αμετανόητος και ανένδοτος, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο σχολείο, που δεν δέχεται τα παιδιά του, χωρίς να φοράνε μάσκες. Υποστήριξε, πως έτσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα, ειδικά για την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, παραπέμποντας και στην ιατρική επιστήμη… με την φράση: «Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνο». Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας.

  Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή T-Live και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είναι θεμελιώδες δικαίωμά του και πως «τα παιδάκια μας μέχρι να σταματήσουν αυτά με τα μέτρα θα κάτσουν στο σπίτι».

  Όταν η Τατιάνα Στεφανίδου τού είπε ότι είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, ο ίδιος απάντησε:

  «Έχασαν την χρονιά τους, ενδιαφέρεστε εσείς πιο πολύ από εμένα για τα παιδιά μου; Μητέρα είστε, προσέξτε. Γιατί δεν βοηθάτε κανέναν άνθρωπο;»

  «Έχει καταργηθεί το Δίκαιο; Είναι παράνομα τα μέτρα, το ξέρετε ότι κινδυνεύετε και εσείς; Νοιάζεται κανένας περισσότερο από εμάς για την υγεία των παιδιών μας; Κινδυνεύετε και εσείς οι δημοσιογράφοι που δεν λέτε την αλήθεια και παρουσιάζετε τους άλλους σαν αρνητές, σαν εξωγήινους; Μου είπατε ότι έχουν κριθεί νόμιμα αυτά; Ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα;»

  Μάλιστα, ανέφερε πως «το παιδί μου δέχθηκε απειλές από τον δάσκαλο που του είπε ότι αν δεν φοράς μάσκα ο μπαμπάς σου θα πάει φυλακή».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ