Δευτέρα 24.06.2024
More

  Εκλογές 2023: Πότε θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα

  Στις 22.00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί με ανανεωμένα στοιχεία

  Στις 20:30 την Κυριακή 21 Μαΐου αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών και την Singular Logic.

  Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic περίπου στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής θα γίνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.  Με βάση όσα ανακοινώθηκαν αναμένεται επίσης περίπου στις 22.00 η εκτίμηση αυτή να επικαιροποιηθεί με ανανεωμένα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων, που θα συνεχίζεται.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών βελτιώσεις θα παρουσιαστεί και ο τρόπος συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών.

  Αυτές θα μειώσουν αισθητά τον χρόνο του ασφαλούς αποτελέσματος. Μέχρι σήμερα τα τηλεγραφήματα με τα αποτελέσματα κάθε εκλογικού κέντρου κατευθύνονταν στον δήμο, από εκεί στην περιφέρεια και ακολούθως στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου γινόταν η καταχώρηση των δεδομένων στο κεντρικό σύστημα.

  Πλέον κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα διαθέτει από ένα tablet μέσω του οποίου θα μεταδίδει απευθείας στο υπουργείο τα αποτελέσματα του εκλογικού του κέντρου μετά το τέλος της καταμέτρησης. Η μέθοδος αυτή με το tablet είχε εφαρμοστεί και σε προηγούμενες εκλογές και είχε κριθεί αποτελεσματική.

  Μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα, αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση, ενώ μισή ώρα αργότερα αναμένεται βάσει του σχεδιασμού να «τρέξει» η αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

  Την ίδια στιγμή έφυγαν οι σάκοι με το εκλογικό υλικό προς όλα τα σημεία της χώρας. Κάλπες, παραβάν, σφραγίδες και όλα όσα ακόμη χρειάζονται στέλνονται προς τα εκλογικά κέντρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ