Τρίτη 21.05.2024
More

  Σε «Κυψέλη» και «Μέριμνα» ο Γ. Τσίμαρης

  Επισκέψεις σε δύο δομές μείζονος σημασίας και ενδιαφέροντος σε τοπικό επίπεδο

  Με επισκέψεις σε δύο δομές μείζονος σημασίας και ενδιαφέροντος σε τοπικό επίπεδο συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου Βουλευτή Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Τσίμαρη.

  Την Τετάρτη ο κ. Τσίμαρης επισκέφθηκε διαδοχικά το ΚΔΑΠ ΜεΑ «Κυψέλη» και στη συνέχεια βρέθηκε στη «Μέριμνα», όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις διοικήσεις και εργαζόμενους και να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να παρουσιάσει τις βασικές θέσεις και προτάσεις του κόμματος για το αναπηρικό κίνημα.

  Ταυτόχρονα, είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί  στο βιωματικό εργαστήρι ιστοριών, κατασκευών και παιχνιδιών αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στην ανεκτίμητη προσφορά τους, μια δράση που συνδιοργανώθηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

  Είναι δύο από τις δομές που κοσμούν με τη λειτουργία τους την πόλη των Ιωαννίνων, καλύπτοντας ανάγκες που αδυνατεί για διάφορους λόγους να καλύψει η ίδια η Πολιτεία, αναλαμβάνοντας όμως οι άνθρωποι των δομών ένα βαρύ φορτίο ευθύνης, για να  πλησιάσουμε στα πρότυπα δυτικών ευρωπαϊκών κρατών και κοινωνιών.

  Άλλωστε ο κ. Τσίμαρης τα τελευταία χρόνια είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί στενά με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των δομών αυτών, με την ιδιότητα του Προέδρου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα», εκπροσωπώντας τον Δήμο Ιωαννιτών, βλέποντας από κοντά το σπουδαίο έργο που γίνεται σε καθημερινή βάση, για τη φροντίδα και εκπαίδευση παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες.

  «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει με σαφήνεια και ειλικρίνεια στο πρόγραμμά του, την υποστήριξη της νέας γενιάς και της κοινωνίας της συμπερίληψης, με ένα πλέγμα προτάσεων για την εφαρμογή σύγχρονων εκπαιδευτικών πολιτικών με ενισχυτικά μαθήματα για τους μαθητές που υστερούν, με έμφαση στην Προσχολική Αγωγή, με υποστήριξη της Ειδικής Αγωγής και των δομών Διά Βίου Μάθησης.

  Αυτονόητα επίσης, θα πρέπει να εφαρμοστούν και ειδικές ρυθμίσεις για επιμέρους ζητήματα, όπως η συνταξιοδότηση γονέων – φροντιστών ατόμων με βαριές αναπηρίες, ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημιουργία δημόσιων κέντρων χρόνιων παθήσεων για αποκατάσταση εκτός των νοσοκομείων, καθολική παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στους κωφούς, προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο κ. Τσίμαρης σε δήλωσή του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ