Κυριακή 26.05.2024
More

  Έκτακτη ενημέρωση του υπ. Υγείας την Τετάρτη για τον κορωνοϊό

  Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπ. Υγείας αύριο (10/1) στις 11:30 το πρωί προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει σε ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, την ώρα που τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται.

  Στην σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του υπ. Υγείας αναφέρεται:

  «Ο υπ. Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια υπ. Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας».

  Ανησυχούν οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων

  Να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα ανησυχούν τους ειδικούς οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε συστάσεις για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, σχολαστικό πλύσιμο χεριών), αλλά και τον εκ νέου εμβολιασμό κυρίως των ευπαθών ομάδων.

  «Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει κορύφωση διασποράς τόσο στον κορωνοϊό όσο και στις άλλες λοιμώξεις», τόνισε νωρίτερα ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέπεται η κορύφωση θα σημειωθεί μέχρι τις 22-23 Ιανουαρίου, περίοδο κατά την οποία θα καταγράφονται ως και 7.200 την ημέρα.

  «Η αύξηση των εμβολιασμών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας»

  «Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

  Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

  Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID 19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ