Τετάρτη 17.04.2024
More

  Έλεγχοι σε ανασφάλιστα οχήματα

  Για το θέμα ρωτήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Τσιλιμή.

  Ελέγχους σε ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και σε αυτά που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ βάζει μπροστά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

  Το σχέδιο δράσης του υπουργείου προβλέπει τρεις καίριες παρεμβάσεις που θα βάλουν σε «τάξη» το καθεστώς των οχημάτων, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η ενεργοποίηση ενός νέου αυτόματου μηχανισμού για τον εντοπισμό των οχημάτων που είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από τους υποχρεωτικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, ενώ σχεδιάζεται και η εφαρμογή κλιμακωτών προστίμων για τα τέλη κυκλοφορίας.

  Στα σχέδια είναι η εφαρμογή αυτόματου συστήματος εντοπισμού των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα χωρίς να είναι ασφαλισμένα, μέσω μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα ελέγχει και θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα προχωρώντας άμεσα στην επιβολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες τους.

  Για τις διασταυρώσεις θα αξιοποιούνται τα στοιχεία από το ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΑΔΕ, το αρχείο κυκλοφορούντων οχημάτων που διαθέτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, των κλεμμένων οχημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των αποβιωσάντων του Υπουργείου Εσωτερικών, των ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και των ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

  Για το θέμα ρωτήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Τσιλιμή. Η πρόεδρος επεσήμανε μεταξύ άλλων  ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για τα ανασφάλιστα οχήματα ενώ παράλληλα εξήγησε ότι πλέον το κόστος της ασφάλειας είναι τέτοιο που μπορεί ο καθένας να έχει την απαραίτητη κάλυψη. «Πλέον τα ασφάλιστρα είναι χαμηλότερα και μπορεί ο καθένας να έχει την κάλυψη που είναι αναγκαία. Τις βασικές καλύψεις», είπε.

  Τέλος ρωτήθηκε και για το θέμα της ασφάλισης ακινήτων από φυσικές καταστροφές σημειώνοντας ότι έχουν θέσει το θέμα των κινήτρων και αναμένουν από την κυβέρνηση να πράξει αναλόγως ώστε να κινητοποιηθούν οι πολίτες στην κατεύθυνση ασφάλισης της ακίνητης περιουσίας.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ