Κυριακή 11.04.2021
More

  Ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί, αλλά και αυξημένα κρούσματα

  Ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού καταγράφονται πλέον στη χώρα, ανεξάρτητα αν αφορούν μονές ή διπλές δόσεις

  Την ίδια στιγμή βέβαια η χώρα βρίσκεται στο «κόκκινο» και ακόμα περισσότερο εφαρμόζοντας γενικευμένους και πολύ αυστηρούς περιορισμούς σε όλα τα επίπεδα για να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων.

  «Kάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του προς τους πολίτες με αφορμή την συμπλήρωση των ενός εκατ. εμβολιασμών. «Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας», συνέχισε σε αισιόδοξο τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Εστιάζοντας στην εποχικότητα του Covid-19, o κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «είμαστε στην αρχή του τέλους». «Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», όπως είπε. «Παραμένει, όμως, ένα κρίσιμο στοίχημα για όλους», πρόσθεσε.

  Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων όπου παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού ανέφερε: «Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε πως είναι θετικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένεται να αυξηθούν οι δόσεις εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς ήδη η Pfizer επιβεβαίωσε πως τον επόμενο μήνα οι παραδόσεις της θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. δόσεις.

  2.219 νέα κρούσματα

  Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 2.219. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 449. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

  Στην Ήπειρο είχαμε: 10 κρούσματα στην ΠΕ Άρτας, 10 κρούσματα στην ΠΕ Θεσπρωτίας , 33 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων, 2 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ