Τρίτη 28.06.2022
More

  Ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία

  Συμμετέχει και ο Σωτήρης Τσιόδρας

  Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποιεί η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας.

  Στην εκδήλωση συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανάμεσά του και ο Σωτήρης Τσιόδρας, και θα προσπαθήσουν να διαφωτίσουν το κοινό απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν νεότερα δεδομένα για τη νόσο, την πρόληψη, τη θεραπεία, τις επιπλοκές καθώς και οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει.

  «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγω στην Όμικρον 2, η οποία υπερισχύει του αρχικού στελέχους της Όμικρον. Τα δεδομένα δείχνουν ότι μοιάζουν όσον αφορά τις νοσηλείες και τον κίνδυνο θανάτου. Η Όμικρον από τα παγκόσμια δεδομένα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο για νοσηλεία, χαμηλότερο κίνδυνο για ΜΕΘ και χαμηλότερο κίνδυνο για θάνατο. Πάντα επιφυλακτικά παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

  «Η Όμικρον 2 είναι πιο μολυσματική από την Όμικρον 1. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο ιός έχει βρει κάποιους εξελικτικούς δρόμους έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικός και να μπορεί να προσβάλει σε κάποιο βαθμό και άτομα που έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε με την σειρά του ο Δημήτρης Παρασκευής, Αν. Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής , Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής.

  «Η Όμικρον δεν είναι αμελητέα. Μπορεί να είναι μικρότερη σε βαρύτητα, αλλά οδηγεί σε νοσηλείες ατόμων που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου και είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε ο συντονιστής της συζήτησης Σωτήρης Τσιόδρας, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων.

  «Όσο ο ιός κυκλοφορεί είναι πιθανό να έχουμε νέες παραλλαγές. Δεν το αποκλείουμε», τόνισε η κυρία Παγώνα Λάγιου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Δ/ντρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής.

  Δείτε την εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ:

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ