Τετάρτη 02.12.2020
More

  Ενισχύεται ο θεσμός «Άθλησης για Όλους»

  Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και απεστάλη σε ΟΤΑ και Περιφέρειες το εκσυγχρονισμένο οργανωτικό πλαίσιο για Π.Α.γ.Ο και Ε.Α.γ.Ο της επόμενης σεζόν.

  Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, τα οποία επιδρούν καταλυτικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αύξηση της συμμετοχής στην Άθληση, υπέγραψε την «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πιστοποίηση φορέων στα πλαίσια υλοποίησης Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο. περιόδου 2020-2021».

  Πρόσκληση που απεστάλη σε όλους τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες της χώρας και αφορά στο αναμορφωμένο και εκσυγχρονισμένο Οργανωτικό Πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο και Ε.Α.γ.Ο.), το οποίο προσδίδει έμφαση:

  • σε καινοτόμα προγράμματα πραγματοποιήσιμα κυρίως σε υπαίθριους και ανοιχτούς χώρους με έμφαση τη γνωριμία των πολιτών με διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και την κάλυψη των αθλητικών αναγκών περισσότερων πολιτών,
  • στην απλούστευση των διαδικασιών πιστοποίησης και αίτησης-πρότασης από τους Φορείς υλοποίησης και στη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης τους,
  • στην υλοποίηση συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης του συνόλου των  Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο. που υλοποιούν οι φορείς,
  • στην καλύτερη αποτύπωση των προσόντων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Π.Φ.Α) που θα υλοποιήσουν τα αντίστοιχα προγράμματα.

  Υπογραμμίζεται ότι, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διαδικασία πρόσκλησης για τα προγράμματα Άθλησης για Όλους της επόμενης περιόδου (2020-2021) ξεκινά στα μέσα Φεβρουαρίου.

  Επισημαίνεται ότι το νέο Οργανωτικό Πλαίσιο υλοποίησης Π.Α.γ.Ο., είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. (www.gga.gov.gr).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

  Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Πέτσας για παράταση lockdown: «Θέλουμε περισσότερο χρόνο»

  Παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινές δηλώσεις του

  Σειρά πήραν τα πλατάνια στην Βορ. Ηπείρου

  Μετά τα πλατάνια που κόπηκαν στο παραλίμνιο και στο Κάστρο, σειρά πήραν τρία ακόμη μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος δένδρα, στη νησίδα της Βορ. Ηπείρου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.