Σάββατο 04.02.2023
More

  Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο με 400 αστυνομικούς- Δύο διμοιρίες από την Ήπειρο

  Ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τυχόν νέες προκλητικές τακτικές στα σύνορα του Έβρου από την Τουρκία.  

  Σύμφωνα με το ethnos.gr, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται να αποφάσισε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Περίπου 400 αστυνομικοί θα μετακινηθούν άμεσα στα σύνορα του Έβρου, νεταξύ των οποίων και 25 αστυνομικοί και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο.

  Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται σε ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών και δικαιολογεί την ενίσχυση των δυνάμεων «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…».

  Εκτιμάται ότι οι ελληνικές Αρχές ενδεχομένως να θέλουν να προλάβουν μια «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ