Τρίτη 18.06.2024
More

  Εντοπίστηκαν 314 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη διάρκεια των εργασιών στο Ελληνικό

  Πάνω από 300 βόμβες από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια εργασιών στο Ελληνικό

  Πάνω από 300 βόμβες από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια εργασιών στο Ελληνικό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, το ακριβές νούμερο είναι 314 και αφορά σε βόμβες αεροπορίας που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα μεταξύ πολλών ακόμα βομβών και πυρομαχικών από το ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς).

  Σημειώνεται ότι ο κ. Κωνσταντάτος, είχε συνάντηση την Τετάρτη (24/4) με τους εκπροσώπους του στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κατά τη διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα λόγω της επένδυσης.

  «Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης.

  Όπως πρόσθεσε, αν και δεν έγινε ποτέ το κακό με κάποια έκρηξη «πραγματικά είναι να απορείς, πώς λειτουργούσε ένα ολόκληρο αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο».

  «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας. Η συνάντηση έγινε ώστε να έχουμε στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους μας, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται» είπε χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ