Δευτέρα 22.07.2024
More

  Επέλαση του καύσωνα στη χώρα – Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42°C

  Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα στη χώρα και σήμερα, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo.

  Σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, με συνθήκες καύσωνα να επικρατούν στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο αναμένονται και λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν, ενώ στα βορειοδυτικά ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

  Την ίδια ώρα όμως, αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, αναλυτικότερα θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 16 έως 38-40 και στη Θεσσαλία από 16 έως 40-42 βαθμούς Κελσίου.

  Στη συνέχεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39-42 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 36, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 36-38 βαθμούς και τέλος στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξαίρεση θα αποτελέσουν τα νότια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ