Παρασκευή 02.12.2022
More

  Επιδότηση για εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών

  Eνδιαφέρον εκδηλώνεται για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για νέο πρόγραμμα επιδότησης

  Eνδιαφέρον εκδηλώνεται για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για νέο πρόγραμμα επιδότησης σε ότι αφορά την εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά 100.000 φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

  Σκοπός είναι να μπορέσει να δημιουργηθεί ένας χώρος 2,7 GigaWatt ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο, ενώ οι επιδοτήσεις αναμένεται να κυμανθούν από 40% με 60%.

  Τι θα μπορεί να κάνει κάποιος με το φωτοβολταϊκό στο σπίτι; Παρά την αρχική πεποίθηση ότι ο καταναλωτής θα μεταπωλούσε ρεύμα στον πάροχο, τελικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς όσοι επιλέξουν αυτή την εναλλακτική θα καλύπτουν τις ανάγκες του σπιτιού τους δημιουργώντας έναν ενεργειακό κουμπαρά. Ουσιαστικά, η ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται από την κατανάλωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ