Σάββατο 20.04.2024
More

  Άνοιξε τις πύλες της η φετινή Photometria

  Το Σάββατο το βράδυ τα εγκαίνια στα παλιά Σφαγεία

  Το Φεστιβάλ Photometria εκτείνεται σε 13 διαφορετικά σημεία στην πόλη, παρουσιάζοντας 50 διαφορετικούς φωτογράφους, εντός και εκτός κτιριακής δομής, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου.

  Στα εγκαίνια βρέθηκαν ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Ελένη Ακονίδου. Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του ανέφερε πως «Η Photometria επιστρέφει για 14η χρονιά στην πόλη μας, ένας από τους πιο σταθερούς και πιο καταξιωμένους θεσμούς της πόλης μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Η φετινή διοργάνωση ονομάζεται «ψάχνοντας το φως». Η περιοχή μας εμπνέει σήμερα τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης, τον ταξιδιώτη, τον πρόσφυγα, με όπλο τους μία κάμερα κινητού τηλεφώνου,  αναζητούν το δικό τους φως στις γωνιές της πόλης. Παράλληλα, το φεστιβάλ εξασκεί την άδικα παραγνωρισμένη αισθητική του βλέμματος, εικόνες που μπορεί να προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας,  εκτίθενται ενώπιον μας, διανθισμένες με την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη, με αποτέλεσμα να ξεκινούν μία διεργασία σκέψης μαζί μας» είπε.

  Η κα. Ακονίδου στον χαιρετισμό της στάθηκε στην σημασία του Φεστιβάλ: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή. Η Photometria συμπληρώνει 14 χρόνια πορείας. Θεωρώ ότι τα είπε πολύ όμορφα και εμπεριστατωμένα ο δήμαρχος. Μέσα από το δικό σας έργο, που με μεράκι, με αγάπη και φροντίδα παρουσιάζετε, αναδεικνύονται γωνιές της πόλης. Έρχονται σε επαφή οι δημότες, οι τουρίστες με τη φωτογραφία, όπου απεικονίζονται στιγμές, σημαντικές στιγμές της ζωής μας και έτσι ομορφαίνει η πόλη, ομορφαίνουν οι γωνιές της πόλης. Σας ευχαριστούμε πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία».

  Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Photometria Festival, Παναγιώτης Παππάς με τη σειρά του σημείωσε: «Είναι η 14η χρονιά με πολλούς εκθεσιακούς χώρους στη πόλη, νεώτερους και παλαιότερους, με έναν να ξεχωρίζει ιδιαιτέρως στη δική μας καρδιά, είναι το σπίτι μας. Το καινούργιο φωτογραφικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή της Καλούτσιανης και ελπίζουμε όλη τη χρονιά να φιλοξενεί δρώμενα που έχουν να κάνουν με την εικόνα, έχουν να κάνουν με τη φωτογραφία και αφορούν τους πολίτες της πόλης μας και όχι μόνο», κατέληξε.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ