Τρίτη 28.05.2024
More

  Επίσπευση της παραχώρησης της Εγνατίας

  Θα προχωρήσει όπως διαφαίνεται η παραχώρηση της Εγνατίας σε ιδιώτες με ορίζοντα το τέλος της χρονιάς.

  Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, βρέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που του τέθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το τμήμα της ΠΑΘΕ Πολυκάστρου- Μαλγάρων και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στην Κρήτη.

  Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του τέθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Στέφανο Παραστατίδη, σχετικά με τις καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου του τμήματος της ΠΑΘΕ, Πολυκάστρου – Μαλγάρων και τα μέτρα αποτροπής τροχαίων δυστυχημάτων, ο Υφυπουργός Υποδομών απάντησε ότι πράγματι είναι ένας δρόμος με σημαντική επικινδυνότητα, καθώς οι μεγάλες ευθείες ευνοούν την ανάπτυξη ταχυτήτων, ωστόσο, όπως επεσήμανε το πρόβλημα έγκειται στην τοποθέτηση των στηθαίων.

  Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι η Εγνατία Οδός είναι υπό παραχώρηση και ότι μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του επόμενου παραχωρησιούχου είναι η κατασκευή δεύτερου κλάδου του ίδιου δρόμου, προκειμένου η υπό συζήτηση οδός να λειτουργήσει ως κλάδος καθόδου από το Πολύκαστρο, προς τη Χαλάστρα και την Θεσσαλονίκη. «Αυτό που μας απασχολεί είναι πώς το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει πολύ γρήγορα στην παραχώρηση και να μην επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο με μια δαπάνη η οποία είναι του παραχωρησιούχου», υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος.

  Όπως προσέθεσε μάλιστα, η πιο πρόσφατη ενημέρωση που έχει από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ είναι πως η εκκρεμότητα της παραχώρησης θα κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ