Τρίτη 18.06.2024
More

  Απόδοση τιμής στη μνήμη των Εθνικών Ευεργετών

  Μία ελάχιστη, οφειλόμενη απόδοση τιμής στη μνήμη των Εθνικών Ευεργετών, Ηπειρωτών στην καταγωγή στη συντριπτική τους πλειονότητα, αποτέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους που τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

  Το μνημόσυνο τελέστηκε αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων όπως όμως και δεκάδων μαθητών από σχολικές μονάδες της πόλης.

  Η προσφορά των Ηπειρωτών Ευεργετών άλλωστε συνιστά μία ιστορική παρακαταθήκη για τη χώρα και ειδικότερα για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, καθώς ακόμη και σήμερα όπως ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων πολλές σχολικές μονάδες που λειτουργούν, αποτελούν κληροδοσίες των Ηπειρωτών Ευεργετών.

  «Αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η ελάχιστη τιμή και ευγνωμοσύνη που μπορούμε να αποδώσουμε στους Ευεργέτες του Έθνους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Μάξιμος, επιμένοντας στην ανάδειξη της μεγάλης αγάπης και του χρέους που αισθάνονταν πως είχαν οι Ευεργέτες απέναντι στην πατρίδα και το έθνος, ιδιαίτερα όμως προς την εκπαίδευση των νέων.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ