Κυριακή 25.09.2022
More

  Έρχονται ανατιμήσεις για τα ασφάλιστρα

  Αυξημένος ο αριθμός των τροχαίων το φετινό καλοκαίρι

  Ένα από τα «καλά» που έφερε η πανδημία, ήταν τα μειωμένα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας. Η μειωμένη κίνηση και τα ελάχιστα ατυχήματα, έφεραν σαν αποτέλεσμα μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων, με ειδικές εκπτώσεις από πλήθος ασφαλιστικών εταιρειών.

  Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία δημοφιλούς πλατφόρμας σύγκρισης και αγοράς online ασφαλειών στην Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, με τις ασφαλιστικές να ετοιμάζουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα, προκειμένου να καλύψουν τις ζημιές.

  24% η αύξηση

  Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η πλατφόρμα για τα τροχαία ατυχήματα που προέκυψαν στην Ελλάδα φέτος τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, προκύπτει μια γενική αύξηση στα ατυχήματα, αλλά και τις βλάβες, με μια “θετική νότα” σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς οδηγών λόγω ατυχημάτων, που είδαν μείωση σε σχέση με πέρυσι τον Ιούνιο.

  Συγκεκριμένα για τα τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 24%.

  Οι υλικές ζημιές που υπέστησαν τα οχήματα αφορούσαν κυρίως προφυλακτήρες, καθρέπτες, παρμπρίζ και περιμετρικά κρύσταλλα. Περίπου 75% αύξηση σε σχέση με πέρυσι υπήρξε στη χρήση της κάλυψης θραύσης κρυστάλλων, η οποία αναλαμβάνει την αποκατάσταση ζημιών στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου.

  Αυξημένη ήταν και η χρήση της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου, δηλαδή οι περιπτώσεις οδηγών που αποζημιώθηκαν, γιατί από δική τους αμέλεια προκλήθηκε ζημιά στο όχημά τους.

  Αύξηση και στις κλοπές

  Οι περιπτώσεις ολικής και μερικής κλοπής αυτοκινήτων επίσης είδαν αύξηση τον φετινό Ιούνιο. Στην περίπτωση της μερικής κλοπής, παρατηρήθηκαν κυρίως ζημιές σε κλειδαριές κατά την προσπάθεια διάρρηξης, κλοπή μπαταριών και καταλυτών.

  Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα

  Η αύξηση των ατυχημάτων για τις ασφαλιστικές μεταφράζεται σε διευρυμένη ανάγκη για αποζημιώσεις. Προκειμένου να καλύψουν όλες αυτές τις ζημιές, είναι αναμενόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση των ασφαλίστρων.

  Πηγές του κλάδου ασφάλισης αναφέρουν ότι ήδη παρατηρούνται κάποιες αυξήσεις στις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτων, οι οποίες αναμένεται να γίνουν πιο έντονα αντιληπτές από τον Σεπτέμβριο.

  Εκτός από την αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων ΙΧ, αντίστοιχες αυξήσεις είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε στην ασφάλεια μηχανής, αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα, δηλαδή στην ασφάλεια φορτηγού και αγροτικού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ