Κυριακή 25.07.2021
More

  Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία-Click away και κομμωτήρια δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας

  Κλείσιμο των σχολείων τώρα προτείνει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

  Κλείσιμο των σχολείων τώρα προτείνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

  Μιλώντας στο Mega, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής στην τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα πρέπει, με δεδομένο ότι έχουμε αυτόν τον καινούργιο ιό που μεταδίδεται ταχύτερα, δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού», τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

  Ερωτηθείς για το εάν η γνώμη του είναι να κλείσουν τώρα τα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε: «Ναι, δεν έχουμε αμφιβολία, και αυτή τη φορά διαπιστώνουμε ότι έχουμε και πολλές αναφορές από σχολεία. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο, θέλοντας να πιστεύουμε ότι αυτό το οποίο συμβαίνει δεν συμβαίνει», προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.

  «Click away και κομμωτήρια δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας»

  Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας.

  Αναφερόμενος στη βρετανική μετάλλαξη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε ότι «το αγγλικό στέλεχος είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού. Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα, που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές».

  Στη συνέχεια χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ