Τετάρτη 24.04.2024
More

  Έξοδος πριν το lockdown- Ουρές χιλιομέτρων στο εθνικό δίκτυο

  Όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα

  Εικόνες που καταγράφηκαν είτε στο Παρίσι είτε στο Λονδίνο, όπου τη μέρα ή και ώρες πριν από το lockdown σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από πολίτες που έφευγαν από τις πόλεις, προβλέπεται ότι θα σχηματιστούν στα εθνικά δίκτυα της χώρας.

  Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, οι πολίτες θα προτιμήσουν να περάσουν τις μέρες του lockdown είτε σε εξοχικά είτε στους τόπους καταγωγής τους. Όσον αφορά στην Αθήνα και την Αττική συγκεκριμένα, στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας εκτιμούν πως μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού του Λεκανοπεδίου, όπως οι φοιτητές για παράδειγμα, δεν αποκλείεται να προτιμήσουν να κινηθούν προς τις πόλεις καταγωγής τους. Το ίδιο εκτιμούν ότι θα κάνουν συνταξιούχοι, αλλά και οικογένειες που δεν έχουν υποχρεώσεις στην Αθήνα, αλλά διατηρούν σπίτι σε γειτονικό νομό.

  «Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με… Χριστούγεννα ή Πάσχα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

  Άλλωστε, εικόνες με ουρές στα ΚΤΕΛ από πολίτες και φοιτητές παρατηρήθηκαν χθες τόσο στην Πάτρα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

  Ήδη από χθες πάντως και μόνο με τη φημολογία της καραντίνας καταγράφηκε αύξηση στην έξοδο των οχημάτων από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, από την Αθηνών-Κορίνθου είχαν φύγει 14.130 οχήματα, ενώ χθες 5 Νοεμβρίου, 15.490.

  Επίσης, από την Αθηνών-Λαμίας, την περασμένη Πέμπτη είχαν φύγει 16.029 οχήματα, ενώ χθες 17.419. Συνολικά και από τα δύο οδικά δίκτυα, την περασμένη Πέμπτη έφυγαν 30.159 οχήματα, ενώ χθες 32.909. Πλέον και μετά την ανακοίνωση του lockdown που ξεκινά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, οι αξιωματικοί της αστυνομίας, πιθανολογούν ότι αυτό ο αριθμός δεν αποκλείεται σήμερα να πενταπλασιαστεί.

  Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στους αυστηρούς ελέγχους στα διόδια: «Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω και να ενημερώσω ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους».

  Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται από νομό σε νομό μετά το lockdown

  Yπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.

  Πρόκειται για:

  • επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικούς λόγους
  • λόγους υγείας

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ