Δευτέρα 12.04.2021
More

  Σε τρία ωράρια εργασίας το Δημόσιο και η αυτοδιοίκηση- Τα νέα μέτρα λόγω lockdown

  Οι ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

  Τα μέτρα πρόληψης και διασποράς κατά του κορωνοϊού που θα ισχύουν στο Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση κατά την περίοδο του lockdown και έως τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

  Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε κάθε δημόσια υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό και ευνοείται η τηλεργασία κατά τουλάχιστον 50% των υπαλλήλων.

  Όσοι θα έχουν φυσική παρουσία θα τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο καθένας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας.

  Για την αποφυγή συνωστισμού, ισχύουν τρία ωράρια εργασίας (07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00 και 09:00 – 17:00), ενώ δίνεται η δυνατότητα για παροχή εργασίας και σε άλλες βάρδιες ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο της κάθε υπηρεσίας.

  Για τους γονείς με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, επανέρχονται τα μέτρα της πρώτης καραντίνας όπως είναι το μειωμένο ωράριο, ή η εξ αποστάσεως εργασία, ή η εργασία σε διαφορετικό ωράριο ή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

  Σχετικά με υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι χορηγείται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς με παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ