Κυριακή 04.12.2022
More

  ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ BRAVO – Μία διάκριση για τις πολιτικές για την Κλιματική Αλλαγή

  Κορυφαία διάκριση του Ομίλου ΕΛΠΕ στον Θεσμό “Bravo Sustainability Awards”, όπου βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα Bravo Environment για τη δράση του που αφορούσε στην «Ενσωμάτωση των θεμάτων κλιματικής αλλαγής στη στρατηγική ΕΛΠΕ και κατάταξη κατά CDP». 

  Κατά την Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την τιμητική διάκριση εκ μέρους του Ομίλου ΕΛΠΕ παρέλαβε η Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου Πηνελόπη Παγώνη, ενώ περισσότερα στοιχεία για τη διακριθείσα δράση έδωσε ο Υποδιευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Αντώνης Μουντούρης.

  Επίσης, ως βέλτιστη πρακτική του Ομίλου παρουσιάστηκε η δράση «Εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030», για τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από την κα Ράνια Σουλάκη,  Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

  Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια συμμετείχε και εφέτος στον κοινωνικό διάλογο του Θεσμού “Bravo Sustainability Dialogue & Awards”, o οποίος αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 και αναδεικνύει δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Κοινωνία Πολιτών και τα Σχολεία.

  Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Η εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής Κρίσης» και στο σχετικό πάνελ διαλόγου συμμετείχε ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γ. Θωμάς.  Τα ΕΛΠΕ εκπροσώπησε η Πηνελόπη Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στους κύριους άξονες της στρατηγικής του Ομίλου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, με τελικό στόχο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ