Τρίτη 04.10.2022
More

  Γκάγκα: Έχουν εγκριθεί ήδη πάνω από 300 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα

  Θέλει αρκετή σκέψη η απόφαση για την χαλάρωση των μέτρων τόνισαν οι ειδικοί στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας

  Όπως κάθε Πέμπτη στις 18:00, έτσι και σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

  «Η πανδημία δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη. Οι δείκτες είναι ψηλά.To εμβόλιο της NOVAVAX έρχεται μέσα στο μήνα και τον Απρίλιο το εμβόλιο της SANOFI ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα  και πρόσθεσε ότι «έχουμε ήδη τα χάπια που ξεκίνησαν να στέλνονται σε σπίτια ασθενών. Εχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα σημείωσε.

  Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με την μετάλλαξη Omicron και υπογράμμισε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

  Ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε επίσης, κάνοντας λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων.  Η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

  Η κα Παπαευαγγέλου είπε επίσης ότι δημοσιεύθηκε σήμερα και η νέα μελέτη Λύτρα -Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμός απέτρεψε 20.000 θανάτους στην χώρα μας.

  «Το πιο πιθανό είναι η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ να γίνει τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε με έμφαση ότι καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ