Τρίτη 27.02.2024
More

  Ιός του Δυτικού Νείλου: Μόλις ένα περιστατικό σε μία εβδομάδα

  Από την αρχή της περιόδου καταγραφής των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας και μέχρι σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, διαγνώστηκαν συνολικά 285 εγχώρια κρούσματα της λοίμωξης, ενώ κατά την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκε μόλις ένα περιστατικό, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

  Είναι εμφανές πως οι λοιμώξεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, βρίσκονται σε αποδρομή, καθώς σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 15/11/2022 (ώρα 12.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά 285 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 184 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 101 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

  Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκε ένα νέο κρούσμα, το οποίο -βάσει του εργαστηριακού ελέγχου- εκτιμάται ότι προσβλήθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες.

  Έχουν καταγραφεί 31 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη). Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

  Δείτε τον σχετικό πίνακα του ΕΟΔΥ

   

   

  Πηγή: iatropedia.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ