Δευτέρα 25.01.2021
More

  Κεραμέως: Σύνθετη διαδικασία το άνοιγμα των σχολείων

  Την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

  Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία. Είναι αυτά που έκλεισαν τελευταία και αυτά που θα ανοίξουν πρώτα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

  «Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε» δήλωσε μιλώντας στο Open ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των σχολείων, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ωστόσο άγνωστο παραμένει αν και πότε θα ανοίξουν.

  Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι κυβέρνηση και υπουργείο περιμένουν να δουν πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις». Πρώτη ωστόσο, όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

  Η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε ωστόσο ότι σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς. «Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά» είπε. Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

  «Θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές. Σε ό,τι αφορά στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

  Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζήτησαν να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ