Σάββατο 16.01.2021
More

  Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Eθνική τραγωδία αν δε ληφθούν μέτρα

  «Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη»

  Ο Διευθυντής ΜΕΘ  στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη κάνοντας έκκληση να μην αρθεί το lockdown.

  «Να μην ανοίξουμε και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα» πρότεινε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι «τραγική», καθώς δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια στην εντατική. «Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.» είπε χαρακτηριστικά.

  Εκτίμησε δε ότι το δεύτερο κύμα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο θα τελειώσει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.

  «Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα.», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.

  Ο κ. Καπραβέλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία» ενώ τόνισε το τραγικό ρεκόρ της Θεσσαλονίκης, η οποία στις 25 Νοεμβρίου κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

  «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το τρίτο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας.» πρόσθεσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ