Δευτέρα 18.01.2021
More

  Τα σενάρια για την εστίαση τα Χριστούγεννα 

  Ποιους αφορά η άρση του lockdown για την εστίαση 

  Ο κλάδος της εστίασης δεν πρόκειται να ανοίξει άμεσα και τα σενάρια για επαναλειτουργία, με πολύ μικρό όριο πελατών, μετά τα μέσα Δεκεμβρίου παραμένουν αβέβαια.

  Η παράταση του «λουκέτου» δεν αποκλείεται καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, το άνοιγμά καφετεριών και εστιατορίων προσκρούει σε αρκετά εμπόδια. Όσο για τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, αυτά ούτως ή αλλιώς δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα.

  Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης έθεσε τις τέσσερις προϋποθέσεις για το άνοιγμα της αγοράς που περιλαμβάνουν:

  • την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων,
  • το κλιμακωτό άνοιγμα από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα καταστήματα με βασικό κριτήριο την εποχικότητα και τελευταία τα εμπορικά κέντρα.
  • τους πολύ αυστηρούς κανόνες με περιορισμένο αριθμό ατόμων στα καταστήματα, υποχρεωτικά με μάσκα και τήρηση αποστάσεων και
  • την έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο ώστε να αποφευχθούν στο μέτρο του δυνατού η ανθρώπινη συναναστροφή.

  Όπως είπε, ο ρυθμός ανοίγματος της αγοράς θα είναι ταχύτερος, ώστε όλοι να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εορταστική περίοδο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει συνωστισμός, «πολύ περισσότερο σε κλειστούς χώρους, αλλά ούτε και σε εξωτερικούς, σε έναν πεζόδρομο.»

  Παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου;

  Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι το lockdown λόγω του κορωνοϊού θα παραταθεί μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας χθες Νίκος Σύψας τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

  Ο Δρ. Σύψας προσέθεσε ότι το lockdown που ισχύει είναι εν μέρει χαλαρό και δεν βοηθά στη γρήγορη αποκλιμάκωση της πανδημίας. Επισήμανε ακόμα πως την ημέρα που θα ανοίξει η κοινωνία, θα υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού. Υπενθύμισε ακόμα, πως ελάχιστοι Έλληνες έχουν αντισώματα και γι’ αυτό υπάρχει κίνδυνος τις επόμενες 15 – 20 ημέρες να αρχίσουν τα κρούσματα να αυξάνονται.

  «Δεν θα κάνουμε κανονικές γιορτές, μην έχουμε την ιδέα ότι θα έχουμε πλήθη καταναλωτών στα καταστήματα. […] Χριστούγεννα μόνοι μας. Καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας» είπε καταλήγοντας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ