Σάββατο 28.01.2023
More

  Κέρκυρα: Οδύσσεια η διακομιδή 13χρονου σε νοσοκομείο της Αθήνας

  Σε οδύσσεια εξελίχθηκε η διακομιδή ενός 13χρονου, που χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Κέρκυρα σε νοσοκομείο των Αθηνών.

  Ο ανήλικος μεταφέρθηκε από το νησί στην Ηγουμενίτσα, από εκεί στα Ιωάννινα και στη συνέχεια στην Αθήνα, ενώ χρειάστηκε σκάφος, ασθενοφόρο και στο τέλος αεροπλάνο.

  Στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του 13χρονου, αλλά δεν ήταν εφικτή η αεροδιακομιδή, καθώς δόθηκε η απάντηση πως δεν πραγματοποιούνται πτήσεις μετά τις 17:00 το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

  Έτσι, το παιδί μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα, από εκεί με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα και στη συνέχεια αεροπορικώς στην Αθήνα.

  Στην Ελευσίνα εδρεύουν δύο σύγχρονα ελικόπτερα, δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», τα οποία μπορούν να πετάξουν τη νύχτα και πιθανόν να μην ήταν διαθέσιμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Όμως, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που εδρεύει στο Άκτιο δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει νυχτερινή πτήση, αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ