Τετάρτη 20.01.2021
More

  Κικίλιας: Την επομένη της έγκρισης, το εμβόλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα

  Έκκληση του υπουργού Υγείας για αποφυγή των fake news

  Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ως προς τον εμβολιασμό στην Ελλάδα ότι με το που εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επόμενη ημέρα οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στη χώρα μας και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν οι πρώτες δράσεις.

  Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει γενική και ξεκάθαρη ενημέρωση για το εμβόλιο και το πόσο ασφαλές είναι.

  Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας μέχρι να έρθει η στιγμή που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο προς χρήση. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έκανε λόγο και για την πιθανότητα η χώρα μας -αλλά και η Ευρώπη- να βρεθεί αντιμέτωπη και με ένα «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

  Γιατροί ιδιωτικών νοσοκομείων μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

  Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως πολυμελής ομάδα γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία μεταβαίνουν εθελοντικά στη βόρεια Ελλάδα.

  «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, εθελοντικά, πολυμελής ομάδα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

  Γιατροί από το ΙΑΣΩ, το Μετροπόλιταν και το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, που πιέζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

  Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε γιατρούς από τα νοσοκομεία Λαϊκό, «Ευαγγελισμός», «Παμμακάριστος», «Αττικόν, «Ασκληπιείο» και το Νοσοκομείο Αργολίδας, που θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.

  Με διάταξη του υπουργού, όλοι αυτοί οι γιατροί θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για τις ημέρες, τις εβδομάδες και τον μήνα που θα μείνουν στη βόρεια Ελλάδα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ