Κυριακή 07.08.2022
More

  Κλιμακωτά το άνοιγμα των σχολείων: Πρώτα δημοτικά, μετά γυμνάσια, λύκεια

  Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες 

  Για τη διαδικασία με την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν το επιτρέψει η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  «Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια», είπε η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1, αλλά συμπλήρωσε ότι το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

  Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην τηλεκπαίδευση και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρά προβλήματα, όπως και ότι θα συνεχίσουν τα υπάρχουν. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο, που αφορά 1,6 εκατομμύρια μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρά προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

  Αναφορικά με καταγγελίες για διανομή tablet σε σχολεία, τα οποία καταλήγουν στα χέρια καθηγητών και όχι μαθητών, η υπουργός είπε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται. Αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές, τόνισε όμως ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

  Σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών, είπε ότι αυτές δεν υπολογίζονται όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ωστόσο κατά τις άλλες ημέρες τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για όλους και πρέπει να παρακολουθούνται από τα παιδιά.

  Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση δεν αφορά σε έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο διαγωνισμού, αλλά αποτελεί δωρεά η χρήση της, για την οποία, συνέχισε, αν και η αντιπολίτευση το ζητούσε επιμόνως τις προηγούμενες ημέρες, ουδείς έχει ανταποκριθεί αφότου το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι μπορεί όποιος θέλει να δει τα σχετικά έγγραφα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ