Δευτέρα 01.03.2021
More

  Κοντοζαμάνης: 400 προσλήψεις, αύξηση των νοσοκομείων αναφοράς και νέες κλίνες σε ΜΕΘ

  Σε εξαγγελίες για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας προχώρησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης 

  Στη σημερινή τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό συμμετείχε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος ανακοίνωσε 400 προσλήψεις στα νοσοκομεία από Σεπτέμβριο και προανήγγειλε τη δημιουργία 50 νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

  «Αντιμετωπίσαμε την επιδημία με επιτυχία και επιστρέψαμε στην κανονικότητα έχοντας θωρακίσει το σύστημα υγείας» υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας ανοίγοντας την ενημέρωση της Τρίτης. «Σήμερα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων. Πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι κλίνες ΜΕΘ, η επάρκεια σε φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια όταν θα είναι έτοιμα», συμπλήρωσε.

  Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι ενισχύθηκαν οι δομές υγείας με προσωπικό καθώς από τον Μάρτιο έγιναν πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών και 1.000 και πλέον μόνιμων γιατρών διάφορων ειδικοτήτων και προανήγγειλε 400 νέες προσλήψεις από αρχές Σεπτεμβρίου.

  Κλίνες σε ΜΕΘ: «Θα φτάσουμε τις 1.200»

  «Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

  «Αυξάνουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια. Παραμένει ο αριθμός κλινών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

  Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται για λογαριασμό όλων των κρατών – μελών την προμήθειά του και υπενθύμισε ότι ήρθε σε συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν όλα πάνε καλά το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2020.

  Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας, απάντησε στα σενάρια για απόκρυψη κρουσμάτων τονίζοντας ότι «ανακοινώνονται όλα τα κρούσματα και η επιδημιολογική έκθεση».

  «Κανείς δεν μπορεί να αποκρύψει στοιχεία ή να διαστρεβλώσει την εικόνα. Παρείχαμε από την πρώτη ημέρα έγκυρη ενημέρωση. Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνουμε», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι η πανδημία μας διδάσκει πολλά. «Μάθαμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά σε συνθήκες πίεσης και σαν ομάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ