Τρίτη 31.01.2023
More

  Κρήτη: Επιδεινώθηκε η υγεία της τετράχρονης που κατάπιε φιστίκι

  Η τετράχρονη παραμένει υπό μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη, καθώς παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια.

  Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας τής τετράχρονης, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

  Η μικρή είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από τη Σαντορίνη στην Κρήτη με δύσπνοια, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, καθώς φιστίκι της είχε φράξει τον δεξί πνεύμονα.

  Η τετράχρονη παραμένει υπό μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη, καθώς παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια.

  Το παιδί, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει τον ξηρό καρπό στον δεξί του πνεύμονα, με συνέπεια να υποστεί αναπνευστική δυσχέρεια. Για τον λόγο αυτόν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο και οι Αρχές έστησαν επιχείρηση αεροδιακομιδής με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το κοριτσάκι διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

  Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα, ενώ στη συνέχεια η μικρή εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή.

  Αν και η κατάσταση της υγείας της έδειχνε να βελτιώνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή «Live News» του Mega, η υγεία της τετράχρονης παρουσίασε επιδείνωση.

  Στο πλευρό της μικρής παραμένουν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ