Πέμπτη 30.05.2024
More

  Λασποβροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πέφτει ο υδράργυρος

  Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, με την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών να διαδέχονται βροχές και καταιγίδες.

  Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Meteο για τον καιρό, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση σε πολλές περιοχές ενώ παράλληλα σε κάποιες αναμένονται λασποβροχές αλλά και χαλαζοπτώσεις. Αναλυτικότερα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται να σημειωθούν αρχικά στο βορειοδυτικά και δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη αλλά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

  Στα βόρεια κυρίως υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ωστόσο δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Η αφρικανική σκόνη παραμένει με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

  Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, κάτι που είχαν επισημάνει αρκετοί μετεωρολόγοι της προηγούμενες ημέρες. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 25, στην Ήπειρο από 10 έως 21, στη Θεσσαλία από 16 έως 25 και στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 26. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία στα νησιά του Ιονίου, θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 27, στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24 και τέλος στην Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ