Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί όταν ιστιοφόρο προσέκρουσε, εκτός ελέγχου και με μεγάλη ταχύτητα, σε δεμένα σκάφη στο λιμάνι Καλάμου της Λευκάδας.
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο φαίνεται το ιστιοφόρο να κινείται ανεξέλεγκτα προς τα σκάφη που βρίσκονταν ελλιμενισμένα, προκαλώντας ζημιές.
Μιλώντας στο ΕΡΤnews, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων, Γιώργος Βάλλης, χαρακτήρισε το περιστατικό αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους και υπογράμμισε ότι, με διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε σοβαρό ατύχημα.
Όπως ανέφερε, η ενοικίαση ιστιοφόρων από ανθρώπους χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση χειρισμού μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχα περιστατικά. Σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα σκάφη χρησιμοποιούνται τόσο από κατοίκους της περιοχής για ψάρεμα όσο και από επισκέπτες που τα νοικιάζουν για θαλάσσιες εξορμήσεις και κολύμπι.
Ο κ. Βάλλης υποστήριξε ότι παρόμοια περιστατικά καταγράφονται κάθε καλοκαίρι και ζήτησε την επανεξέταση του ισχύοντος πλαισίου για την ενοικίαση και πλοήγηση τέτοιων σκαφών.
Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για την κυκλοφορία ιστιοφόρων και καταμαράν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ισχύει απαγορευτικό απόπλου.







