Τρίτη 04.10.2022
More

  Λιγνάδης: Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς χωρίς ελαφρυντικό

  Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης για δύο βιασμούς

  Η τελική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήρθε μετά τη συγχώνευση των ποινών για τους βιασμούς που τελέστηκαν σε Μεταξουργείο και Επίδαυρο το 2015.

  Για την πρώτη υπόθεση το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 10 έτη και για τη δεύτερη σε 5, τη μικρότερη προβλεπομένη για το αδίκημα. Η τελική ποινή, ωστόσο, συγχωνεύτηκε στα 12, μετά και τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

  Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε, αρχικά, ζητήσει την καταδίκη του σε ποινή 12 ετών για κάθε έναν από τους βιασμούς.

  Νωρίτερα, το ΜΟΔ δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα, παρά το σχετικό αίτημα του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. Η πλευρά Λιγνάδη, ειδικότερα, είχε ζητήσει την αναγνώριση των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

  Η απόφαση

  Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο με πλειοψηφία 4-3, για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

  Επίσης, κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας δικαστής οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

  Κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2, για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011, κρίθηκε επίσης ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ