Κυριακή 05.12.2021
More

  Μαγιορκίνης: Αύξηση των διαγνώσεων κατά 40% στην Αττική

  «Η Αττική παρουσίασε αύξηση 40% διαγνώσεων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα»

  Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον καθηγητή, Γκίκα Μαγιορκίνη.

  Όπως επεσήμανε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι νέοι από 19-40 ετών μολύνονται πιο εύκολα και μάλιστα έως και δύο φορές περισσότερο σε αυτή τη φάση και «πρέπει αυτή η ηλικιακή ομάδα να προσέχει, να μην θεωρεί πως είναι άτρωτη».

  Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία της ημερήσιας επιδημιολογικής έκθεσης, τονίζοντας ότι το δεύτερο κύμα «φουντώνει» με 500.000 κρούσματα ανά ημέρα παγκοσμίως. Ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως η πανδημία στην Ελλάδα επεκτάθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα με καθαρά γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά.

  «Σαφής είναι η επιβάρυνση επιδημιολογικού φορτίου, προς τα Βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται επιθετική αύξηση. Η Αττική παρουσίασε αύξηση 40% στις διαγνώσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης. Τόνισε πως η αύξηση εκτός Αττικής έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Λεκανοπέδιο, για αυτό μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής στα συνολικά κρούσματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ