Κυριακή 26.05.2024
More

  Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Βρισκόμαστε στην πιο δυνατή έξαρση των τελευταίων έξι μηνών

  Πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με Covid-19

  Βρισκόμαστε στην «πιο δυνατή έξαρση κορωνοϊού των τελευταίων έξι μηνών», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

  «Βρισκόμαστε στην πιο δυνατή έξαρση που έχουμε τους τελευταίους έξι μήνες, της Covid-19, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου», τόνισε στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1 FM» ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως η έξαρση τώρα πλησιάζει στο κορύφωμά της.

  Πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με Covid-19

  «Έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με Covid-19, το καλοκαίρι ήταν κάτω από 500 άτομα μέσα στα νοσοκομεία, οπότε έχουμε υπερτριπλασιασμό των ατόμων αυτή την περίοδο.

  Έχουμε φτάσει κοντά στους 70 διασωληνωμένους, ενώ είχαμε φτάσει και κάτω από 20, είναι αρκετά πιο κάτω η πίεση από τις εποχές της Covid-19, αλλά δεν είναι και μια πίεση αμελητέα», είπε, παραθέτοντας στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

  Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο τι θα πρέπει να κάνουν οι ευάλωτοι πολίτες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

  «Δεν χρειάζεται κάποιος να… βαρύνει για να ζητήσει την αντι-ιική θεραπεία»

  «Ο ευάλωτος πληθυσμός πρέπει να φοράει μάσκα, εάν έχουν συμπτώματα να κάνουν τεστ και να ζητήσουν αντι-ιική θεραπεία. Δεν χρειάζεται κάποιος να… βαρύνει για να ζητήσει την αντι-ιική θεραπεία εάν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, γιατί όταν βαρύνει είναι αργά, και η αντι-ιική θεραπεία δεν έχει τόσο αποτελεσματικότητα. Θα ξανατονίσω πάλι τον εμβολιασμό για τους ευάλωτους» επισήμανε.

  Τέλος, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της γρίπης, επικαλούμενος τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχει πάει πιο καλά, καθώς έχουν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί. «Δεν είναι όπως πέρυσι, ωστόσο είναι καλύτερα από το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού, που δεν έχει ξεπεράσει τις 200.000», είπε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ