Τετάρτη 22.09.2021
More

  Μάσκα και μαθητές- Τι ισχύει για τα σχολεία στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

  Κορωνοϊός και καθολική χρήση μάσκας από μαθητές

  Η προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και γι’ αυτό η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε την καθολική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τις πορτοκαλί και τις κόκκινες περιοχές.

  Ωστόσο, το νέο μέτρο επηρεάζει και τους μαθητές, για τους οποίους έως και σήμερα δεν ήταν υποχρεωτικό να φορούν τη μάσκα και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στο σχολείο.

  Μάσκα και στα διαλείμματα στα σχολεία

  Όμως, το μέτρο της καθολικής χρήσης στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένη επιτήρηση) και 4 (αυξημένου κινδύνου) ουσιαστικά αναγκάζει τους μαθητές να φορούν τη μάσκα καθ’ όλη την παραμονή τους στα σχολικά συγκροτήματα, άρα και στα διαλείμματα.

  Ουσιαστικά, λοιπόν, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους για 7 με 8 ώρες συνεχόμενα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα. Γι’ αυτό και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαίρεσης των μαθητών από την καθολική χρήση της μάσκας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ