Παρασκευή 04.12.2020
More

  Μάσκα και μαθητές- Τι ισχύει για τα σχολεία στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

  Κορωνοϊός και καθολική χρήση μάσκας από μαθητές

  Η προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και γι’ αυτό η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε την καθολική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τις πορτοκαλί και τις κόκκινες περιοχές.

  Ωστόσο, το νέο μέτρο επηρεάζει και τους μαθητές, για τους οποίους έως και σήμερα δεν ήταν υποχρεωτικό να φορούν τη μάσκα και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στο σχολείο.

  Μάσκα και στα διαλείμματα στα σχολεία

  Όμως, το μέτρο της καθολικής χρήσης στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένη επιτήρηση) και 4 (αυξημένου κινδύνου) ουσιαστικά αναγκάζει τους μαθητές να φορούν τη μάσκα καθ’ όλη την παραμονή τους στα σχολικά συγκροτήματα, άρα και στα διαλείμματα.

  Ουσιαστικά, λοιπόν, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους για 7 με 8 ώρες συνεχόμενα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα. Γι’ αυτό και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαίρεσης των μαθητών από την καθολική χρήση της μάσκας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  14 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-12 στα Ιωάννινα

  Στα 14 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.