Πέμπτη 25.07.2024
More

  Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία σε σχολείο της Πάτρας

  Δεκαεπτάχρονος μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο μέσα στο σχολείο του στην Πάτρα την Τετάρτη (27.03.24).

  Ο 17χρονος Ηλίας μίλησε στο Live News και περιέγραψε όσα έζησε στο Λύκειο Δεμενίκων όπου φοιτά, συνειδητοποιώντας πως στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του.

  Λίγο πριν το σχόλασμα, ο 17χρονος με δύο φίλους τουμ άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα προς την είσοδο. Ξαφνικά το ρεύμα από γυμνό καλώδιο ενός φωτιστικού τον χτύπησε στο χέρι και όπως ήταν φυσικό, στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση.

  «Κατά τις 12:30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό και ήταν ένα γυμνό καλώδιο και όπως κατέβαινα το ακούμπησα και έσκασε το ρεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Μετά από δύο λεπτά κατέβηκα στο προαύλιο, είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμα και έτραμα από το ηλεκτροσόκ», τόνισε.

  «Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ και από το σοκ πήδηξα τα σκαλιά κι δεν κρατήθηκα», σχολίασε.

  Ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, αλλά βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ειδοποιήθηκε η μητέρα του και ο 17χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

  «Πήγα στον Άγιο Ανδρά, στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, πήγαμε στο Ρίο με ασθενοφόρο», είπε ο μαθητής.

  «Ακούμπησε το χέρι του στον τοίχο»

  Ένα καλώδιο γυμνό που έβγαινε από μία τρύπα του τοίχου εκεί ήταν βιδωμένο φως, φως εξόδου, αυτά με την μπαταρία. Είχε αφαιρέσει το φως, ήταν το καλώδιο γυμνοί στον τοίχο. Ακούμπησε το χέρι του στον τοίχο, όταν κατέβαιναν όλα μαζί τη σκάλα», είπε ο πατέρας του 17χρονου.

  «Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πατρέων, Κατερίνα Σίμου.

  Άγνωστοι κατέστρεψαν το φωτιστικό ασφαλείας

  Ο έλεγχος στο σχολείο έδειξε πως το φωτιστικό ασφαλείας είχε καταστραφεί από αγνώστους και όπως φαίνεται δεν επισκευάστηκε.

  «Το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας», πρόσθεσε η Κ. Σίμου.

  «Ήταν μέχρι τον ώμο, είχε μαυρίσει η παλάμη του και φοβήθηκε γιατί έκλεινε τα δάχτυλά του και άνοιγαν μόνα τους. Δεν ακούμπησε μέταλλο ευτυχώς, δεν ακούμπησε κάγκελα και είμαστε τυχεροί», είπε ο πατέρας του παιδιού.

  Τα αρμόδια συνεργεία του δήμου επισκεύασαν το φωτιστικό, με τεχνικούς να εκφράζουν αμφιβολίες, για τον τρόπο που έγινε το ατύχημα.

  «Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα», δήλωσε η διεύθυνση αυτεπιστασίας του δήμου Πατρών.

  Ο 17χρονος πάντως τονίζει πως δεν προσπάθησε να πιάσει το γυμνό καλώδιο, αλλά αυτό, όπως λέει, τον ακούμπησε τυχαία, όπως περνούσε από το σημείο.Μετά από ώρες αγωνίας ο μαθητής επέστρεψε σπίτι του υγιής και το πρωί πήγε κανονικά στο σχολείο του.

  «Θα μπορούσε να ακουμπήσει και άλλο παιδί γιατί κατέβαιναν όλα μαζί στα σκαλιά, να έχουν επαφή μεταξύ τους τα παιδιά και να τους χτυπήσει όλους. Ήρθε και στο νοσοκομείο ο διευθυντής, είπε ότι έχει ενημερώσει τον δήμο. Αφού είναι καλά, το ξεπερνάς», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

  Τεχνικοί του Δήμου έκαναν έλεγχο συνολικά στο σχολείο και άναψαν πράσινο φως για τη συνέχιση των μαθημάτων, με τον 17χρονο που μας εξιστόρησε την περιπέτειά του, να προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα του συνέβησαν.

  «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου»

  Ο 17χρονος Ηλίας, εξήγησε τι συνέβη: «Σχόλαγα εκείνη την ώρα και υπήρξε ένας βανδαλισμός στο φωτιστικό. Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου. Το είχα δει κρεμασμένο δύο ημέρες εκεί το καλώδιο. Δεν είμαι σίγουρος πότε έγινε. Το φως ήταν σίγουρα σπασμένο. Ήμουν με ένα φίλο μου και κατέβαινα εκείνη την ώρα», ανέφερε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ