Κυριακή 01.08.2021
More

  Με το δεύτερο self test σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί

  Πότε μπορούν να παραλάβουν από το φαρμακείο το επόμενο αυτοδιαγνωστικό τεστ

  Με τη βεβαίωση του δεύτερου αρνητικού self test προσέρχονται σήμερα στα Λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί.

  Το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ παρέλαβαν την Τετάρτη όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν το τεστ χθες το βράδυ ή νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να έχουν μαζί τους σήμερα τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ, για να προσέλθουν στα λύκεια της χώρας.

  Υπενθυμίζεται ότι τo self test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για:

  • τους μαθητές/-τριες
  • τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
  • τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

  Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

  Για τους μαθητές/-τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το self test συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατό με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/-τριας.

  Τα φαρμακεία διαθέτουν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο: ένα για σήμερα και ένα για τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη, 22 Απριλίου . Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

  Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα  ΕΔΩ.

  Ποιες απουσίες δεν προσμετρώνται

  Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

  Η απόφαση για τη δυνατότητα απουσίας των μαθητών από τη δια ζώσης διδασκαλία και ταυτόχρονα συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα όσων ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου , ισχύει ήδη από το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ