Πέμπτη 18.04.2024
More

  Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα με τοπικές βροχές

  Βροχερός αναμένεται σήμερα ο καιρός στο νότιο Αιγαίο, αλλά και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ.

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με βροχές κυρίως στην Κρήτη, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Βοιωτία, στην Αττική, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

  Οι βροχές στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται έως τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο στην Κρήτη τα φαινόμενα θα διατηρηθούν αλλά πιο τοπικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

  Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 5-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ