Σάββατο 28.03.2020
More

  Μικρή η αξία της ζωής, μπροστά στο αλκοόλ

  Εγκληματική χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά, δυστυχώς αρκετών οδηγών, που όχι μόνο οδηγούν υπό την επήρεια μέθης, αλλά έχουν στο αυτοκίνητό τους και άλλους συνεπιβάτες, μεταξύ αυτών και ανηλίκους! 

  Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με τους τροχονομικούς ελέγχους για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (αλκοτέστ) που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα το τριήμερο 14-16 Φεβρουαρίου, είναι ανησυχητικά και επιβεβαιώνουν μία διαχρονική πια εκτίμηση, ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής, για αρκετούς που πιάνουν το τιμόνι στα χέρια τους, δεν έχει και τόση αξία.

  Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί αποδεδειγμένα μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

  Μπορεί το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αυτό το τριήμερο σε όλη τη χώρα, να κινείται λίγο πάνω από το 4%, (4,3%) όμως

  από τους 577 παραβάτες, ποσοστό 14% και συγκεκριμένα 82 οδηγοί, διαπιστώθηκαν, ότι είχαν μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα τους από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο, κάτι που συνιστά μία πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση.

  Από τα 82 άτομα όμως που είχαν υπερβεί τα 0,60 mg, οι 54 κινούνταν μόνοι τους στο αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι 28 είχαν συνεπιβάτες και ενήλικα αλλά και ανήλικα άτομα! Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε οδηγούς που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 30-40 ετών, σε ποσοστό 34,5% και ακολουθούν οι κατηγορίες 40-50 ετών σε ποσοστό 22,8% και των 20-30 ετών σε ποσοστό 21%. Επίσης, σε ποσοστό 90% οι παραβάσεις αναφέρονται σε άνδρες οδηγούς και το 10% σε γυναίκες.

  Στην Ήπειρο

  Τα Τμήματα Τροχαίας των Διευθύνσεων στην Ήπειρο διενήργησαν συνολικά το τριήμερο 446 ελέγχους, βεβαιώνοντας 14 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

  Στην Ήπειρο και οι 14 παραβάσεις αφορούν άνδρες οδηγούς, οι δύο εκ των οποίων ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορά των 20-30 ετών, οι πέντε στην κατηγορία 30-40 ετών, οι τρεις στην κατηγορία των 40-50 ετών, ένας στην κατηγορία 50-60 ετών και τρεις στην κατηγορία των 60-70 ετών.

  Αναλυτικά τα συνολικά στοιχεία στην επικράτεια έχουν ως εξής:

  Το τριήμερο από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 13.434 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 577 παραβάσεις, ως ακολούθως:

  203 στην Αττική,

  84 στην Κρήτη,

  50 στη Θεσσαλονίκη,

  36 στην Κεντρική Μακεδονία,

  32 στην Πελοπόννησο,

  30 στην στη Θεσσαλία,

  26 στα Ιόνια Νησιά,

  26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  24 στο Νότιο Αιγαίο,

  23 στη Δυτική Ελλάδα,

  18 στη Στερεά Ελλάδα,

  14 στην Ήπειρο,

  7 στη Δυτική Μακεδονία και

  4 στο Βόρειο Αιγαίο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.