Σάββατο 20.04.2024
More

  Μίνα Γκάγκα: Αργεί η κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους

  Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στην άρση των μέτρων για την διασπορά, αναφέρθηκε η Μίνα Γκάγκα

  Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται να ισχύσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι μάσκες.

  «Οι μολύνσεις είναι πολλές» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Θα ήθελα να σας πω καλές ειδήσεις αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι λόγω του καιρού μπορούμε να είμαστε έξω, χωρίς τη μάσκα», πρόσθεσε.

  Απαντώντας στο εάν είμαστε κοντά στο να καταργηθούν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διέψευσε ότι θα πετάξουμε σύντομα τις μάσκες σε σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. «Τα δεδομένα δεν είναι καλά», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

  Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

  «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», επισήμανε σε ερώτηση για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο», διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας.

  Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι από την Δευτέρα 2 Μαΐου πιθανότατα δεν θα ήταν απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και ότι καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Ομοίως, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, την ίδια ημερομηνία, ήταν πιθανή και η αφαίρεση της μάσκες σε κλειστούς χώρους πλην των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα», πρόσθεσε για το θέμα η Μίνα Γκάγκα.

  Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;

  Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η επιστήμη βασίζεται σε τεκμήρια. «Οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένας “φάρος”, ωστόσο, ζούμε με κάποιους κανόνες», ανέφερε.

  Και όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αρκετοί γιατροί συμφωνούν με αυτή την άποψη καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ