Τρίτη 24.05.2022
More

  Μίνι καύσωνας- Πού θα φτάσει η θερμοκρασία τους 38 βαθμούς

  Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. 

  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ενώ σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 και τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

  Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την παρουσία σκόνης όσο και τους τοπικούς ανέμους.

  Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Τρίτης 12/05, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές της χώρας όπου αναμένονται οι υψηλότερες τιμές της.

  Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και είναι πιθανό θα υπάρξει περιορισμός της ορατότητας κυρίως στα κεντρικά και νότια όπου αναμένονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της.

  Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 30, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα από 14 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24, στις Κυκλάδες από 14 έως 31, στην Κρήτη από 15 έως 38 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 28.

   

   

   

  Με πληροφορίες από το meteo.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ