Κυριακή 26.03.2023
More

  Μητσοτάκης: Ειδικό μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2024

  Την οδύνη του για τα θύματα από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα (07.02.2023) στη Βουλή.

  Ανακοίνωσε ότι έρχεται ειδικό μισθολόγιο στις ειδικές δυνάμεις και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην καταστροφή από το σεισμό στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την τροπολογία που βάζει “μπλόκο” στην κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, ενώ εξήγγειλε και νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/2024.

  Ο σεισμός στην Τουρκία

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μετά την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα μας «είναι στην διάθεση των τουρκικών αρχών για να συνδράμει όπου χρειαστεί. Είναι βέβαιο ότι εκτός από το C130 θα χρειαστεί κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για να ανταπεξέλθει η Τουρκία και η Συρία σε αυτή την καταστροφή.

  Μια τέτοια καταστροφή δείχνει πόσο σημαντικό είναι να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας», είπε χαρακτηριστικά.

  Μιλώντας στην συζήτηση για το νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων σημείωσε ότι είμαστε μια σεισμογενής χώρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

  Το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων

  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα δυο στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν και τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες ενώθηκαν σε ένα περήφανο πένθος. «Αυτό το κλίμα σύμπνοιας, είπε θα έπρεπε να κυριαρχεί και σε άλλα ζητήματα».

  Προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί τόσο για το μισθολογικό των ενόπλων δυνάμεων όσο και για την διάταξη Κασιδιάρη. Όπως είπε έρχεται «να απαντήσει σε δέσμη αιτημάτων και εκκρεμοτήτων. Στην σταδιοδρομία, τις αποδοχές και την περίθαλψη των στρατιωτικών».

  Μεταξύ άλλων: συστήνονται επίσης λογαριασμοί πρόνοιας στον στρατό ξηράς και έτσι καλύπτονται υγειονομικές δαπάνες των ίδιων και των οικογενειών τους και δαπάνες και φάρμακα θα συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

  Επίσης όσον αφορά στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, οι μερισματούχοι θα μπορούν να πάρουν έκτακτο μέρισμα. Καταργούνται οι μειώσεις του 2012 για τους δικαιούχους του Ταμείου και το ΝΙΜΤΣ θα δέχονται για νοσηλεία και υπαξιωματικούς και της ΕΛΑΣ.

  Αποζημίωση επίσης θα δίνεται και στο προσωπικό εξουδετέρωσης μηχανισμών και επίσης από τις συντάξεις των αποστράτων και του πολιτικού προσωπικού καταργείται η παλιά παρακράτηση. Εξορθολογίζεται επίσης η επαγγελματική διαδρομή των ενστόλων. Οι μακράς θητείας θα αποστρατεύονται με το βαθμό του λοχαγού.

  Αλλαγές επίσης γίνονται στην Εθνοφυλακή που εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της και στις τάξεις της θα μπαίνουν οι γυναίκες.

  Ο πρωθυπουργός, είπε ακόμα ότι όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται κάπως τεχνικά αλλά φανερώνουν αυτό που έχει επισημανθεί ότι υπήρχαν χρόνιες αγκυλώσεις που ταλαιπωρούσαν το στράτευμα.

  Τόνισε ότι εδώ και μήνες έχει θεσπιστεί η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση και η μη φορολόγηση των επιδομάτων των ιπταμένων και υποβρυχίων αποστολών. Επίσης, ειδικό επίδομα λαμβάνουν όσοι υπηρετούν σε πλοία αποστολής.

  «Έγιναν επίσης οργανωτικές μεταβολές που έφεραν μισθολογικές διορθώσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

  «Πρόκειται για μέτρα άνω των 240 εκατομμυρίων και απέχουμε ακόμα από εκεί που θέλουμε να είμαστε», σημείωσε. Αλλά, πρόσθεσε, ότι «γίνονται αυτά που μπορούμε και αντέχει η χώρα. Αυτό το αναγνωρίζουν πρώτοι αυτοί που φορούν το εθνόσημο. Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις ένοπλες δυνάμεις από 01/01/2024».

  Επίθεση σε Τσίπρα

  Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι η απόφαση να απέχει από κάθε ψηφοφορία μπορεί και να είναι πρόωρη αποδοχή ήττας, προσχώρηση στην πλατεία και μάλιστα σημείωσε: «ο λαός ψήφισε εκπροσώπους και όχι απεργούς».

  «Με τέτοιου είδους συμπεριφορές εκτροπής δίνετε τροφή στα πιο ακραία στοιχεία» σημείωσε. «Είχα προειδοποιήσει έγκαιρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει την χώρα στον βούρκο αλλά κάποιοι επιμένουν να μην διδάσκονται από την ζωή, μένοντας αδιόρθωτοι. Απαξ Τσίπρας για πάντα Τσίπρας έλεγε ένα σχόλιο και μάλλον είχε δίκιο αυτός που το έγραψε.

  Σπίρτζης και Πολάκης έχουν πει ότι την δεύτερη φορά θα είναι με το καλό ή με το άγριο, ή τις αθλιότητες περί εκβιαζόμενου ΠΑΣΟΚ. Θα σας καλέσω να επανέλθετε στον ρόλο σας και την δημοκρατική ομαλότητα και με θέσεις όχι με φωνές.

  Και αντί να τάζετε τα πάντα στους πάντες να θυμάστε ότι εσείς πήραατε τα πάντα. Να προσγειωθείτε στην αληθινή ζωή. Διαλέξτε τουλάχιστον άλλη μουσική εισαγωγής στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ.

  Εμείς αναδεικνύουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας εσείς τους εμφύλιους διχασμούς που ο κόσμος πλήρωσε πολύ ακριβά».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ