Πέμπτη 18.04.2024
More

  Μπαίνουν κάμερες στα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. -Τι θα καταγράφουν

  Η νέα ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας έχει ως στόχο την εμφανή αστυνόμευση και τον εμπλουτισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού για την καταγραφή παραβάσεων.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ενίσχυση της Τροχαίας.

  Όπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος, «υπερδιπλασιάσαμε την δύναμή της για να βοηθάει και στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και να βεβαιώνει παραβάσεις, όπως να αποτρέπεται το παράνομη στάθμευση σε δρόμους και πεζοδρομία».

  Επίσης, ανέφερε ότι προχωρά η εγκατάσταση σταθερών καμερών και από την Περιφέρεια και από τους Δήμους, αλλά και κινητών καμερών σε αυτοκίνητα της αστυνομίας, για να υπάρχει καταγραφή της εικόνας της πόλης αλλά και των παραβάσεων.

  «Το να κρατάμε κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγούμε είναι εγκληματικό και μπορεί να στοιχίσει την ζωή κάποιου συμπολίτη μας” ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

  Δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει πιλοτικά, στα κρίσιμα σημεία που γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα, να υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία που θα βεβαιώνει αυτόματα τις παραβάσεις και τις υπερβάσεις της ταχύτητας.

  Όσον αφορά στις κάμερες στα περιπολικά το υλικό θα αξιοποιείται για την επιβολή κυρώσεων σε παραβάτες οδηγούς και βέβαια το Αρχηγείο θα μπορεί επίσης σε πραγματικό χρόνο να εποπτεύει μια καταδίωξη.

  Ειδικά για τις κάμερες, στα περιπολικά έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται τις προδιαγραφές και τις παραβάσεις που θα καταγράφονται.

  Υπενθυμίζεται πως το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι σε πλήρη συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τη χρήση των καμερών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ